Pszichológia

Pedagógia Milyen problémákkal fordulhatnak hozzánk
Baba-mama kapcsolati nehézségekkel, etetési-altatási kérdésekkel, nevelési nehézségekkel, lelki eredetű testi problémákkal (pl.: hasfájás, fejfájás, dadogás, tic), szobatisztasággal kapcsolatos nehézségekkel, viselkedési problémákkal (pl.: fokozott agresszió, aktivitás, testvérféltékenység, beilleszkedési nehézségek), szorongásos és hangulati problémákkal, iskolaérettségi és iskolaválasztási bizonytalanságokkal, önismereti munka igényével, aktuális nehéz helyzetek megoldásával (pl.: válás, halál eset).

Hogyan is segít egy pszichológus?

Gyermekterápia esetén: A kapcsolatfelvételt a szülő kezdeményezi, főként telefonon, amely során időpont egyeztetés is történik.

Az első találkozás alkalmával egy kötetlen beszélgetésre kerül sor a megjelent szülő(k)vel, amely során kirajzolódik egy elsődleges kép a probléma természetéről és a segítségkérés mibenlétéről.

Ezt követően 3-4 alkalmas találkozás ad lehetőséget arra, hogy különböző spontán illetve irányított aktivitások (rajz, játék, festés, teszt, beszélgetés…) által a gyermek és a probléma láthatóvá, megismerhetővé válják.

Majd ezt követően kerül sor az első visszajelző beszélgetésre a szülő(k) és a szakember között, ami tulajdonképpen egy közös gondolkodás a felszínre került információkról és a megtapasztalt viselkedésről, érzésekről. Ez alkalom végén történik meg - amennyiben szükséges – a terápiás szerződéskötés, amely a segítségnyújtás módját, annak időbeli - térbeli kereteit rögzíti és meghatározza a közös munka célját.

Pszichoterápia során általában heti egy alkalommal találkozunk a gyermekkel; a terápiás folyamat alatt a szülővel többször is konzultálunk, ahogyan erre szükség illetve igény van. Pár-, és családterápiás konzultáció esetén a találkozások legtöbbször havi rendszerességgel valósulnak meg.


Pár és családterápiás konzultáció esetén: A telefonos kapcsolatfelvételt követően, az első interjú során beszéljük meg a terápiás célt, a további találkozások téri és idői kereteit és a közös munka formáját. Leggyakrabban kéthetes vagy havi intenzitással követik egymást az ülések, amelyeken két szakember együtt dolgozik közösen a párral/családdal.

Szakembereink


Konzulenseink

Szakembereink

Beke Annamária pszichológia Beke Annamária Kiss Zoltánné, Pintér Katalin Kiss Zoltánné, Pintér Katalin Mantuano Erika Mantuano Erika Nagy Liliána Nagy Liliána

Beke Annamária

Beke Annamária pszichológia Gyermekpszichológus és gyógypedagógus vagyok. Gyömrőn és Gödöllőn dolgozom a Kincskereső Műhely magánrendelőben.
A segítő szakma iránt már középiskolás koromban elköteleződtem, kezdetben gyógypedagógiát majd később pszichológiát tanultam, ez utóbbival foglalkozom hivatásszerűen a mai napig.
Elméleti tudásomat széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal igyekszem még hatékonyabbá, használhatóvá tenni, ebben sokat segítenek gyermekeim és számtalan kis páciensem, akik mindig újabb és újabb kihívások elé állítanak mint szülőt és szakembert. Munkámban örömmel tölt el az a folyamat, amely során láthatóvá válik, hogy a terápiás kapcsolat és a játék terében szerezhető tapasztalatok milyen egyediek, sokrétűek és iránymutatóak valamennyi probléma megoldására való törekvésben.
Intézményes keretek között nevelési tanácsadóban és Pedagógiai Szakszolgálatban dolgoztam évekig, kezdetben fejlesztő pedagógusként majd pszichológusként. Egy évig óvodapszichológusként szereztem tapasztalatot. Magánrendelésemen csecsemők, kisgyermekek és serdülők pszichés problémáival, párok és családok nehézségeivel foglalkozom.

Teljes önéletrajz

Telefon: 06 70 555 31 25
Kiss Zoltánné, Pintér Katalin

Kiss Zoltánné, Pintér Katalin Kiss Zoltánné, Pintér Katalin gyermekpszichológus, gyógypedagógus vagyok.

Több évtizede dolgozom óvodáskorú és iskolás korú gyermekekkel, szüleikkel, nevelőikkel.
Fő tevékenységem a gyermek diagnosztizálása, fejlesztési-nevelési tanácsadás, fejlsztésük követése, sikeres óvoda- illetve iskolakezdés segítése, tehetséggondozás.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi esetekben várom jelentkezésüket a telefonos elérhetőségemen:


Fejlettség, képesség-tanulás kérdéskörében pl.:


Figyelem, aktivitás problémái esetében pl.:


Beilleszkedés – magatartás témakörében pl.:


Nevelési nehézségek a családban, pl.:

Telefon: 06 20 9313 866
Mantuano Erika

Manutánó Erika Mantuano Erika vagyok, több utat megjártam, amíg kikötöttem a pszichológus szakmánál, amit több, mint 10 éve gyakorlok.

Ha valaki vagy egy szülő a pszichológust felkeresi, akkor a megjelenő tünetre keresi az okokat, gondolván, ha azt tudja meg is tudja szüntetni az adott problémát. Pl. A babák, kisgyermekek miért sírják át az éjszakákat hónapok óta, miért nem harmonikus a szoptatás, vagy miért nem alakul ki a szobatisztaság? Miért pisil be a 4-12 éves gyermek éjszakánként, miért rúg-harap csíp, miért kerüli az iskolát, miért nem beszél a közösségben, miért fáj valamije, vannak kiütései, vagy étvágytalan?
A fiatalok miért figyelnek kínosan a testsúlyukra, vagy edzenek a végkimerülésig, miért keverednek olyan társaságba, amit a szülők nem kívánnak nekik, miért romlik a tanulásuk vagy kerülik az iskolát pont a pályaválasztás környékén? A nehézségeket látó szülők bizonytalanná válnak és felteszik a kérdést: „vajon hol rontottam el? A felnőttek: miért nem tudja elérni célját, miért nem sikeresek párkapcsolatai, miért törnek rá hirtelen pánikrohamok, miért kell kínosan ügyelni a rendre, hogy másból sem áll az élete, miért érzi, hogy mindjárt megőrül, ha tovább is így folyik az élete? És ezer más megválaszolatlan kérdés…

Van, hogy az okok feltárása segít, a tünetek megszűnnek, vihető az élet tovább. Van, hogy a miértekre nincs válasz a realitás szintjén. Újra és újra tapasztalható az egyén, a gyerek és a család életében a probléma, meghatározza az életük minőségét, szenved az ember és környezete is.

Ilyenkor hívhatjuk segítségül életünk elhanyagolt oldalát, a „jobb agyféltekés” működésünket: a fantázia, a képzelet, az álmok világa közelebb hozza a problémáink megoldását.

A megbeszélések, együtt gondolkodás, érzelmi feltárás mellett a hipnózis módszere is egy problémamegoldó vagy önismereti út. Mélyebben megtapasztalhatjuk „démonjainkat” – akadályozó erőinket – szelídíthetjük meg és állíthatjuk boldogulásunk szolgálatába. A belső biztonság és kreativitás felfedezésére, a saját erőforrások mozgósítására, önmagunk és lehetőségeink megbecsülésére jó módszer a hipnózis, ami egy módosult, elmélyült és fókuszált tudatállapotot hív segítségül. A képesség erre mindenkiben ott rejlik…

Teljes önéletrajz

Telefon: 06 20 279 33 50
Nagy Liliána

Nagy Liliána Nagy Liliána vagyok, klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus.
2001-ben végeztem pszichológia-angol szakfordító szakon a Debreceni Egyetemen, majd a klinikai szakpszichológusi diplomámat 2006-ban szereztem.

Budapesten 5 évig dolgoztam egy nevelési tanácsadóban, ahol a szülőkkel való konzultáció, tanácsadás, vizsgálatok, illetve az egyéni és csoportos pszichoterápia alkották fő feladataimat.

Jelenleg a munkám során analitikus szemléletű pszichoterápiát végzek különös hangsúllyal a szülő-gyermek kapcsolat megértésére, segítésére, illetve csoportos módszerként a gyermekpszichodrámát használom abban az esetben, ha a gyermeknek szüksége van társai jelenlétére a probléma megoldásához.

A Magyar Orvosi Kamara és Magyar Családterápiás Egyesület tagja vagyok.

Két gyermek édesanyjaként én is megélem a szülői lét mindennapi feladatait, illetve azokat a helyzeteket, amikor az addig bevált eszközeim nem működnek, hanem el kell gondolkodnom a történéseken, változtatnom kell a szemléletemen, hozzáállásomon, hogy a folyamatok újra rendben mehessenek.

Ezekhez az elakadásokhoz szeretnék segítséget nyújtani szakmai és szülői tapasztalatommal.

Telefon: 06 20 9186 850

Honlap: nagyliliana.hu